Doplňky stravy. Co a jak?

A přesto, co jsou tyto doplňky stravy? 

Doplňky stravy jsou dnes populární po celém světě, kolem tohoto aktuálního tématu probíhají velmi živé diskuze a spory. Někteří tvrdí, že doplňky stravy tělu škodí, jiní se domnívají, že díky nim se zlepšuje zdraví, zvyšuje se vitalita, vyléčí se mnoho nemocí, a jiní nevěnují pozornost biologickým doplňkům, protože je považují za zbytečné a nemají žádný vliv.
 Doplňky stravy

Doplňky stravy – to jsou látky, které lidé zpravidla používají k posílení zdraví. Je důležité si uvědomit, že doplněk stravy není lék. 

Jedná se o biologicky aktivní látky rostlinného, ​​živočišného nebo minerálního původu, které obsahují vitamíny, makro- a mikroelementy. Ve vzhledu jsou doplňky stravy skutečně podobné lékům. Ale doplňky stravy nejsou léky. Jejich hlavní rozdíl je v množství účinné látky. V doplňcích stravy by měla být několikrát nižší než terapeutická dávka, což jim umožňuje mírný účinek na tělo. Totéž nelze říci o lécích.

Nemůžu si vystačit obyčejným jídlem?

Přemýšleli jste někdy, jaký je důvod rychlého růstu tak závažných onemocnění, jako je obezita, ischemická choroba srdeční, alergie, cukrovka? Jedním z hlavních důvodů je narušení nutriční struktury.

Strava moderního člověka neposkytuje tělu potřebné množství vitamínů, minerálů, aminokyselin. Začali jsme konzumovat méně masa, mléka, zeleniny, ovoce, ryb. Kvalita samotných výrobků je velmi žádaná.

Úkolem doplňků stravy je právě zaplnit nepříjemné mezery v naší výživě. A mobilizovat tělo k boji s různými onemocněními. 

Doplňky stravy

Doplňky stravy

Doplňky stravy. Na co si pamatovat

Jak si vybrat?

Nesprávná výživa může způsobit problémy. Zvláště pokud jde o osoby trpící chronickými nemocemi. S doplňky stravy je to stejné. Například, korejský ženšen je dobrý lék, ale pro ty, kteří trpí hypertenzí, je absolutně kontraindikován. 

Konzultace se specialisty. Samozřejmě, že je lepší, pokud to bude lékař, který absolvoval kurzy pro příjem a předepisování doplňků stravy. 

V poslední době je vidět tendenci negativního vztahu k samotným doplňkům stravy. Doplňky stravy hrají roli v doplnění naší stravy. Stačí je jen správně aplikovat.

Tlačítko Otevřít katalog